A szigetről

Szerntendrei-sziget - HorányA Szentendrei-sziget, amelyen a Rezeda Resort fekszik, egy dunai sziget. Budapesttől egészen a Dunakanyarig (Visegrád) helyezkedik el. Hosszúsága 31 km, szélessége 3,5 – 2,3 km között változik. Területe 56 km2. Települései északról délre: Kisoroszi, Tahitótfalu, Pócsmegyer-Surány és végül, de nem utolsósorban kedves kis otthonunk, Szigetmonostor-Horány.
A szigetet rendszeres kompjárat köti össze a szárazfölddel, illetve hídon is meg lehet közelíteni Tahitótfalunál.

Növény és állatvilág

Növényvilága igen gazdag, 25 védett fajjal rendelkezik, amelyekből kettő szigorúan védett. Ezek a gyapjas gyűszűvirág és a csikóvirág.
Állatvilága több mint 200 madárfajból áll, például jégmadár, parlagi pityer, füleskuvik, erdei fülesbagoly és még hosszan sorolhatnánk. Az emlősök közül említést érdemel például a dámvad állomány és a sűrűn előforduló aranysakál.
Azon se lepődjünk meg, ha esetleg a fejünk felett ágról-ágra ugrándozó mókusokkal találkozunk vagy az erdőben kirándulva őzike csordával futunk össze.

Kikapcsolódás, fürdőzés, túrázás

Az ideérkezőket garantált kikapcsolódás várja. A sziget és környéke számos aktív programra ad lehetőséget. A közelben van kalandpark (Göd), bobpálya (Visegrád).
Pilis csodálatos domboldalai és a Duna-kanyar varázslatos látványa pedig a túrázóknak ígér maradandó élményt.
A Szentendrei-sziget maga is bővelkedik túraútvonalakban, melyeket gyalogosan vagy kerékpárral is végig lehet járni. Pompás tájakon vezetnek át ezek a kanyargós kis ösvények.

A Rezeda Resort opciót biztosít arra is, hogy a környéket a vízen keresztül szemlélhessük szállásunk indiánkenui által. Hamarosan kerékpár kölcsönzésére is lesz lehetőség, így aki kerékpár nélkül érkezik, az is élvezni tudja e sport és a táj szépségeit. Jelenleg is van mód kerékpár kölcsönzésére a sziget területén. De, aki lóháton vagy egy lovaskocsival járná be a terepet, annak is tudunk alternatívát nyújtani a közelben lévő lovastanyákon.

Ha azonban tényleg csak pihenni jönne az ember, nem hagyhatja ki a néhány km-re fekvő Leányfalu kiváló fürdőhelyét, a Leányfalu Termálfürdőt és Szaunát.

Továbbá a Rezeda Resort szálláshely is kínál fürdőzést a helyi fatüzelésű, hangulatos fadézsában, vagy éppen a 150 méterre lévő Duna kijelölt fürdőhelyén

horány strand 2 dézsa3   dézsa este3

Kulturális látnivalók

Annak, aki kulturális látnivalóra vágyik, bőven van miből választania. 20-30 km-es közelben található Szentendre történelmi belvárosa, a szentendrei Skanzen, Visegrád, a visegrádi vár, Esztergom, az esztergomi Bazilika, de nem kell messzire menni akkor sem, ha csak kirándulni szeretne valaki.

Szállásunk csak arra vár, hogy kipróbálja. A maradás garantált!!!
Töltse idejét kellemesen!